Kurilna sezona se pričenja

Pred vklopom ogrevanja je potrebno preveriti stanje celotnega ogrevalnega sistema. Redno vzdrževanje zagotavlja učinkovito delovanje brez zastojev in težav v zimskem času. Da sistem med kurilno sezono nebi odpovedal so nekatera opravila pred sezono zelo pomembna. Pregledi, popravila, mogoče posodobitve in modifikacije ogrevalnega sistema, poleg nemotenega delovanja pripomorejo k učinkovitejšemu in varčnejšemu delovanju, z manjšo porabo kuriva. Veliko stvari lahko opravimo sami, vseeno pa je priporočljivo, da enkrat letno to opravi usposobljena oseba.

Kurilna sezona v naših podnebnih razmerah traja približno šest mesecev, če pa kurilne naprave uporabljamo tudi za ogrevanje sanitarne vode je sezona celo leto. Redno vzdrževanje pripomore k podaljšanju življenske dobe sistema, tako kotla, dimnika, grelnika sanitarne vode, praktično vseh komponent. Največ poškodb nastane zaradi kondenzacije dimnih plinov. Kondenzat je agresiven in povzroča korozijo, predvsem pri kotlih na trda kuriva, poškodbe pa niso izključene tudi pri pečeh na kurilno olje.

 

thermostat-1687928_1280

 

VODNI KAMEN

Vodnemu kamnu se pri grelnikih vode težko v celoti izognemo. Zelo pomembno je, da vode ne ogrevamo nad 60°C, ker se pri tej temperaturi začne intenzivno izločati. Priporočena temperatura ogrevanja sanitarne vode je med 50 in 60°C. Ta temperatura zadostuje higienskim in zdravstvenim zahtevam. Obloge vodnega kamna so prav tako vzrok za toplotne izgube. Proti izločanju vodnega kamna se lahko uspešno spopademo s posebnimi Polarjevimi filtri.

 

NEKAJ NASVETOV ZA NIŽJE STROŠKE OGREVANJA

  • Ne nastavite previsoke temperature v prostoru.
  • Znižajte nočno temperaturo ogrevanja.
  • Sanitarno vodo grejte na 55°C.
  • Namestite termostatske ventile, če jih še nimate.
  • Redno čistite kotel na trda goriva.
  • Les naj bo suh.

 

PRIJETNE ZIMSKE MESECE VAM ŽELI PODJETJE PRO-AND.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja